Programma


Het programma Door Dik en Dun bestaat uit drie fasen: een intakefase, een behandelfase en een nazorgfase. Tijdens de intakefase houd je een eet- en beweegdagboekje bij. Samen maken we een voedingsadvies wat bij je past. Verder gaan we actiepunten formuleren. Waar moet jij en de rest van het gezin nu vooral op letten ? Moet je minder gaan snoepen of drink je teveel frisdrank of eten jullie teveel tussendoor ? Het hele gezin formuleert actiepunten, die we op een formulier invullen en die je ophangt in de keuken. Zo onthoud je het beter. We meten je lengte, gewicht, vetpercentage en de omtrek van je middel. Ook bepalen we je conditie en je uithoudingsvermogen. Verder maken we samen een voedingsadvies voor jou en kijken we welke actiepunten of regels voor jou extra belangrijk zijn. Een actiepunt kan bijvoorbeeld zijn: drie keer per week fietsen naar school of 1 snoepmoment per dag.

De behandelfase duurt zeven maanden. Dan ga je samen met je ouders leren wat gezonde voeding is, hoe je smakelijk en gezond kunt eten en vooral hoe je dat kan volhouden. En je gaat lekker sporten. De meeste groepen van Door Dik en Dun sporten in een sportschool. De sportinstructeur verzorgt de sportlessen. En je kunt ook samen met je ouders sporten!

De voedingsdeskundige (diëtist) verzorgt een aantal groepslessen voor kinderen en voor de ouders. Tijdens deze lessen praten we over wat gezond eten is en waarom er een balans moet zijn tussen wat je eet en hoeveel je beweegt. De gedragsdeskundige (psycholoog of pedagoog) gaat vooral met de ouders aan de slag. De ouders krijgen ondersteuning bij de opvoeding. Je leert hoe je de actiepunten in de praktijk kunt (blijven) brengen.

We houden nauwkeurig in de gaten of je beter in je vel komt te zitten. Zowel uiterlijk als innerlijk.

De nazorgfase duurt zeven maanden. In deze fase zie je de diëtist regelmatig. We proberen ervoor te zorgen dat je doorgaat met veel bewegen en goed eten. Want dan blijf jij je goed voelen !