Nieuws

Zaandam: nieuwe Door Dik en Dun locatie

Geplaatst op: zaterdag 27 december 2014


In Zaamdam Door Dik en Dun van start ! In de wijk Hoornseveld/Peldersveld start binnenkort een tweede groep kinderen (de eerste groep was ook in deze wijk). Het behandelteam blijft ongewijzigd. Voor vragen of aanmelden kunnen deelnemers contact opnemen met Vijfhoek Fysiotherapie T:075-6166381 of Email: INFO@vijfhoekfysiotherapie.nl onder vermelding van Door Dik en Dun Poelenburg. 

Loket Gezond Leven

Geplaatst op: donderdag 29 mei 2014


Het loket gezond leven is een initiatief van het RIVM met 7 landelijke partijen waaronder TNO en de jeugdgezondheidszorg. Het programma Door Dik en Dun heeft een verzoek ingediend voor opname de interventiedatabase van het Loket Gezond Leven. 

Door Dik en Dun zeer kosteneffectief in preventieve zorg

Geplaatst op: dinsdag 15 oktober 2013


In opdracht van Actiz en GGD Nederland is er onderzoek gedaan naar effectieve programma's in de Jeugdgezondheidzorg waarbij preventie centraaal staat. Effectieve aanpak
De voorbeelden laten zien dat je met een effectieve aanpak, uitgevoerd door zelfstandige, deskundige JGZ-professionals en hun directe samenwerkingspartners tussen de 3 en de 50 euro terugverdient van elke geïnvesteerde euro. Preventie lost de problemen van mensen op en leidt op termijn tot beperking van benodigde budgetten. We roepen gemeenten daarom op werk te maken van preventie van psychosociale en pedagogische problemen door te investeren in ondersteuning bij gezond en veilig opgroeien ."http://www.ncj.nl/actueel/799/investeren-in-opvoeden-en-opgroeien-loont-

Door Dik en Dun genomineerd voor Koplopersprijs 2013

Geplaatst op: donderdag 9 mei 2013


Koplopersprijs 2013 Elk jaar wordt tijdens de Mertensdag een prijs uitgereikt aan een initiatief in de Gezondheidszorg wat 1. vernieuwend is. 2. multidisciplinair 3. reeds geimpelementeerd 4. project vanuit de praktijk opgezet 5. bij voorkeur aansluit bij het thema van de Mertensdag "variatie in de     zorg".

Nieuwe behandelgroepen van start !

Geplaatst op: zondag 21 april 2013


in Tiel en omstreken draait ook in 2013 Door Dik en Dun. de dietiste Alice Teekelenburg gaat met voldoende deelname nog voor de zomer van start in de regio Geldermalsen.Inwoners uit de hele regio kunnen zich bij haar aanmelden.

Licentiehouder worden ? de nieuwste informatie

Geplaatst op: zondag 19 februari 2012


⇓ Download bijlage

Beste Behandelaar, als je geinteresseerd bent voor het licentiehouderschap, kijk dan in de bijgevoegde informatie.

Door Dik en Dun van start In tiel en omstreken

Geplaatst op: zondag 19 februari 2012


In de Gemeente Tiel en de omringende dorpen Beusichem,buren, Lienden en Culemborg gaat DDD beginnen. De verschillende behandelteams staat te trappelen om kinderen en hun ouders te helpen met gezonder leven en gewichtsbeheersing. Zorgverzekeraar MENZIS heeft voldoende financieen beschikbaar gesteld om in ieder geval dit jaar 40 kinderen te behandelen. Vanuit een samenwerking met de GGD, kinderartsen van het Ziekenhuis Rivierenland en alle plaatselijke behandelaars dietisten, fysiotherapeuten, sportscholen en psychologen is er een prachtig project opgezet. Hierbij heeft Nicolette Warmenhoven een cruciale rol gespeeld in de tot standkoming van de pilot.

Wil je licentiehouder worden ?

Geplaatst op: dinsdag 22 februari 2011


Over 2 weken een volledig overzicht aan te vragen van de kosten en de uitvoering. Stuur nu alvast een email als u dit niet wilt missen!

Voordrachten over DDD op verschillende congressen

Geplaatst op: dinsdag 22 februari 2011


U kunt ons horen en spreken op: 5 april 2011: POH- dag in Ede   dit is 8-9 april 2011: Dietistendagen in Noordwijk   dit is 19 mei 2011: nationale insuline congres in Utrecht. dit is 6-7 april 2011: nederlands congres volksgezondheid i.s.m. TNO Kwaliteit van Leven  dit is  

TNO onderzoek

Geplaatst op: dinsdag 22 februari 2011


⇓ Download bijlage

We timmeren aan de weg!

Geplaatst op: donderdag 3 februari 2011


Gezond eten en veel bewegen.
Dat zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel komt als je te zwaar bent.
Maar het is niet gemakkelijk om dat allemaal zelf te doen. Het programma Door Dik en Dun kan je helpen.
Door Dik en Dun is een programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar met overgewicht. Het doel is om je gewicht stabiel te krijgen of te verlagen en je vetpercentage te verlagen. Dat lukt vaak als je een betere conditie krijgt en andere eet- en drinkgewoonten aanleert.
Bij Door Dik en Dun werken sportinstructeurs, voedingsdeskundigen en gedragsdeskundigen samen om je te helpen weer beter in je vel te komen. En ook je ouders worden betrokken bij het programma.
Met z’n allen moet het lukken!
Wil je meer weten over het programma Door Dik en Dun?
Kijk dan bij het hoofdstuk Programma voor een uitgebreide beschrijving.

Wil je weten of je overgewicht hebt, kijk dan bij de BMI-meter.
“We timmeren hard aan de weg, ook op de DCN – dag”
(DCN= diëtisten coöperatie Nederland)Nieuwsoverzicht

Zaandam: nieuwe Door Dik en Dun locatie

zaterdag 27 december 2014

Loket Gezond Leven

donderdag 29 mei 2014