De kracht van steun in je omgeving.

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 08:55

 Mooie lieve warme krachtige dame,

 

persoonlijk mag ik het regelmatig ervaren,  de steun een stuk of drie prachtige vriendinnen die me af en toe een schop onder de kont geven, me inspireren  of soms gewoon een luisterend oor bieden.

Mij ook waarschuwen als ik financieel  de mist in ga of ik weer eens goedgelovig ben in een mooi marketing praatje.

Maar waar ik vooral op mag terugvallen als ik het niet meer weet of de moed in mijn schoenen zinkt en de durf om verder te gaan mij in de steek laat. In ons leven komen we vaak op een punt waarop we beslissen: het is tijd voor verandering. Voor veel vrouwen is dit moment gerelateerd aan gezondheid, zelfliefde en welzijn. Voor jou, als sterke vrouw die de beslissing heeft genomen om gezond te leven zonder jezelf te onderwerpen aan rigoureuze diëten, begint er een mooie reis. Deze reis is echter niet altijd gemakkelijk en kan gevuld zijn met uitdagingen. Daarom wil ik vandaag praten over het belang van vriendschap, support, steun en bevestiging tijdens deze levensveranderende beslissing.

 

 De dappere beslissing.

 

Het begint allemaal met die dappere beslissing. Het moment waarop je zegt: "Ik ben genoeg, en ik verdien een gezond en gelukkig leven." Het afzweren van diëten is vaak een keerpunt, een daad van zelfliefde die een enorme impact kan hebben op je fysieke en mentale welzijn. Maar, laten we eerlijk zijn, het is geen makkelijke beslissing.

 

 Een warme gemeenschap, een goede vriendin, een ondersteunende partner.

 

Wanneer je deze beslissing neemt, merk je misschien dat niet iedereen om je heen het begrijpt of ondersteunt. Men zal vele argumenten vinden om je toch te verleiden om af te vallen. En soms sta je zelf in je eentje niet zo sterk in je schoenen en slaat de twijfel soms toe om toch naar een dieet te grijpen en rigoureus af te vallen.

Hier komt de kracht van gemeenschap of vrienden in beeld. 

Het is essentieel om mensen te hebben die je begrijpen, die dezelfde reis maken of hebben gemaakt. Ik noem het soms lotgenoten ,dit is waar vriendschap een rol speelt. Het delen van ervaringen met gelijkgestemde zielen kan enorm versterkend zijn.

Zelfs een partner die je ondersteund kan een wereld van verschil maken om voor gezonde keuzes en zelfliefde te kiezen.

 

 Support op alle vlakken.

 

Support is meer dan alleen maar woorden. Het is een actieve betrokkenheid bij elkaars welzijn. Of het nu gaat om een luisterend oor, een wandelpartner of iemand die je aanmoedigt om nieuwe, gezonde recepten uit te proberen, de steun van anderen is van onschatbare waarde. In een wereld die vaak gericht is op uiterlijkheden, is het hebben van een support netwerk dat je waardeert om wie je bent, cruciaal.

 

 De magie van erkenning.

 

In een maatschappij die vaak de nadruk legt op gewichtsverlies als maatstaf voor gezondheid, kan het afzien van diëten en streven naar gezondheid eenzaam aanvoelen. Daarom is bevestiging zo belangrijk. Het erkennen van je inspanningen, ongeacht het aantal kilo's op de weegschaal, is een krachtige bron van motivatie. Dit is een reis naar gezondheid, niet naar perfectie.

 

 Jouw reis, jouw tempo.

 Samen sterk.

 

Het gezegde "samen staan we sterker" geldt zeker voor deze reis. Het delen van je overwinningen en uitdagingen met anderen die begrijpen wat je doormaakt, creëert een gevoel van saamhorigheid. Het doorbreken van de normen die de maatschappij ons oplegt, vereist moed, en het is geruststellend om te weten dat je niet alleen bent.Terwijl je voortgaat op deze reis naar gezondheid zonder diëten, onthoud dat het oké is om hulp te vragen en omring jezelf met mensen die je positief ondersteunen. Deze reis is uniek voor jou, en het is belangrijk om het in jouw tempo te doen. Laat vriendschap, support en bevestiging je gidsen zijn op deze prachtige reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

 

Dit kan met jouw vriendinnen, met jouw collega’s of een ondersteunende partner of met lotgenoten zoals ik het noem, dames die op hun eigen manier door hetzelfde traject gaan.

 

Daarom wil Door dik en dun. een platform bieden waar vrouwen elkaar in een veilige, warme omgeving kunnen ontmoeten.

Waar plaats is voor verhalen, ervaringen en advies.

Tips voor beter eten, bewegen en levensstijl.

Of gewoon een luisterend oor.

 

Spreekt dit je aan?

Dan heb ik een mooi aanbod voor jou.

 

Je mag een maand de kracht van een vrouwengroep beleven voor 1€, daarna gaat het abonnement naar 9,97€ per maand.

Is het niet voor jou, dan kan je maandelijks opzeggen per mail, geen haken en ogen hier

 

Een warme groet,

Els

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.